.post-body img { width: 500px!important; height: auto!important; }

23 Mart 2016 Çarşamba

NANO DERKEN ?




                                       
                                                 
NANOTEKNOLOJİ


Adını, Yunanca nano "cüce" anlamındaki bir metrenin milyarda biri olan nanometre için kullanılan kısaltmadan alan nanoteknolojiyle ilgili temelde bilinmesi gereken, küçük olduğu.

 Çok, ama çok küçük. Bu öylesine küçük bir uzunluk birimi ki; sözü edilen oran, dünya ile bir bilyenin büyüklük farkına denk. Yani, görüp dokunabildiğimiz nesneler dünyasındaki herhangi bir şeyle karşılaştırmaya çalışmak saçma oluyor.

 Diğer bir deyişle bir kişinin tıraş bıçağını yüze götüreceği sürede sakalının uzama miktarı bir nanometre!

Bir başka şekilde ifade etmek gerekirse genetik genlerle oynarken nanoteknoloji atomlarla oynar.
 
Arabalar için sileceksiz cam

Nanoteknolojik  Pil


Yakında birbiriyle etkileşerek kanımızda dolaşıp düşman hücreleri kemiren, içine girdikleri hard diskleri bozan nano robotlar gördüğümüzde, konu farklı bir anlam taşıyacak.
Yakın gelecekte sayesinde kemoterapi ve radyoterapinin ortadan kalkacağı söyleniyor. ve yine sayesinde, lokal bazda bedene zarar vermeyen tedavi uygulanabilecekmiş.




Hayatımızın her alanında kullanacağımız bir teknoloji kısacası belkide şuan hayal bile edemeyeceğimiz şeyleri olağanlaştıran teknoloji.
Fakat bunun bize uzun vadede olumsuz etkisi olacağını düşünen insanlarda var.Elbette yararları da zararları da olacaktır.


       


Benim umudum ülkemizin bu tür bir gelişmeden mahrum kalmaması diğer ülkeler kadar bu işe önem vermesi ve geliştirmeye çaba harcamasıdır.

Eminim araştırınca gördüğünüz resimler ve izlediğiniz videolar  sizde  şaşkınlık uyandıracak.

İzleyelim ! :)










1 yorum: